Blog Başlık

  • Eylül 16, 2022

    bebek
  • Eylül 14, 2022

    Emzirme dönemi, yenidoğan ile anne arasındaki tensel temasın kurulması açısından oldukça önem taşımaktadır

    bebek
  • Eylül 14, 2022 Anne ve Bebek, İlk Adım

    yavrunuzun ilk birkaç yıl kullanmak zorunda olduğu bebek bezini seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

    bebek
  • Eylül 08, 2022 Anne ve Bebek, İlk Adım

    bebek
  • Alt Açma Çantası Neden Önemli?

    Bebek alışverişi yaparken Alt Açma Çantasını alıp uzun bir süre kullanmayıp “neden aldım ki” diye yorum yaptığımı itiraf etmeliyim. Bebek alt açma odalarını gördüğümde ve tek başıma deneyimlediğimde her şeyin ne kadar zor olduğunu fark ettim. 

    Alt Açma Çantası Neden Önemli?
  • Şubat 05, 2022 GDO'suz Pamuk

    GDO’suz Pamuk

    GDO: Genetiği Değiştirilmiş Organizma (İngilizce  GMO: Genetically Modified Organisms)

    Türkiye’nin, GDO’suz pamuk üretimi yapan 3 ülkeden bir tanesi olduğunu biliyor musunuz? 

    GDO'suz Pamuk
  • Bebeklerde Kundaklama: Seni Pamuklara Sarmalar Sararım

    Anne olmadan önce kundaklama diye bir şey duydunuz mu veya bebeklerde kundaklamaya tanık oldunuz mu? Ben etrafımda pek kundaklayan görmemiştim ve hatırlıyorum çocukken bunun tartışması vardı. Bebek kundaklanmalı mı yoksa kundaklanmamalı mı?

     

     

    Yenidoğan kundak, bebeği kundaklamak, müslin kundak
  • Led Emzirme Lambası ve annelikteki önemi

    Led emzirme lambası dokunsam açılsa, dokunsam kapansa! Evet, eşime tam da bu ihtiyacımı ifade etmeye çalışmıştım. Nedenine gelince, yaşadığım durumu biraz geri sararak anlatmak istiyorum.

    Efe tam da 22 Ocak 2018’de San Diego’da doğdu. Zihnimi en başından beri normal doğuma hazırlamış olsam da Efe’de beklentimizi şaşırtan bir nabız olunca beni acilen sezaryen doğuma aldılar. 2 günlük hastane konaklaması sonrası eşim, ben ve oğluşumuzla kaldığımız eve geri döndük. Çok odalı kocaman bir evde pansiyoner olarak kalıyorduk. Ortak kullanım alanları varsa da Efe’nin bolca uyuması sebebi ile genelde yatak odamızda vakit geçiriyorduk. 2-3 saatte bir uyanıyor, emmek istiyor emerken boşaltım sistemi tetikleniyor, biz de hızlı ve beceriksizce bir bez değiştirme seansı ile döngüyü tamamlıyor rahat yatağımıza geri dönüyorduk.

     

    Led Emzirme Lambası
  • Müslin Nedir? Ne işe yarar ki Müslin?

    Şimdi size her anne için olmazsa olmaz bir anne yardımcısı eşyadan bahsedeceğim, adı Müslin. Müslinin hayatımıza girmesi ise henüz 19 haftalık hamile iken eski bir arkadaşım ile buluşmamla gerçekleşti. Beni hamile olarak ilk kez görecekti. Bebeğimin olmasını ne kadar çok istediğimi bildiği için de ilk gördüğünde bana içten ve sıcacık sarıldı. Hani aslında 2-3 saniyedir ama siz onu 10-15 saniye zannedersiniz işte öyle bir andı. Kendisinin 2 oğlu ve elbette birçok da tavsiyesi vardı. Bense “an”ın tadını çıkartıyor onu tatlış tatlış dinliyordum.

    Müslin
  • Kasım 26, 2020 Anne ve Bebek, İlk Adım

    Anne ve Bebek, İlk Adım

     

    Aslında anne ve bebek olarak ilk adım hamile olduğumu öğrendiğimde başladı… Önce 9 ay boyunca yüzümde aptal bir gülümseme, içimde tarif edemeyeceğim kadar derin bir huzur ve beynimde gündelik konuları önemsememe isteği...

     

    anne,bebek