Bebek Bakım Çantasında Olması Gerekenler

Bebek Bakım Çantasında Neler Olmalı?

Bebek bakım çantası, doğumdan sonraki ilk 2 ila 3 sene içerisinde ebeveynlerin en büyük yardımcısı olmaktadır. Çünkü bebekler, aynı anda birçok şeye birden ihtiyaç duyabilmektedir. Aynı zamanda bu ihtiyaçlar, genel olarak ani bir şekilde gelişmektedir. Bu nedenle yaşam alanının dışına çıkıldığı zaman temkinli olmak büyük bir önem taşımaktadır.
Bebek bakım çantası, doğum sonrası hastane çıkışı anından itibaren kurtarıcı görevi görmektedir. Bu çantada bulunması gereken eşyaların her kullanım sonrasında yenilenmesi, acil durumlar karşısında hazırlıksız yakalanmayı engelleyecektir.  Ayrıca dalgınlık nedeni ile eksik eşyaların unutulmasını da önleyecektir. 

 

Bebek Bakım Çantası Nasıl Hazırlanır?


Bebek bakım çantasını ilk kez hazırlayacak olan ebeveynler, öncelikle bebeğin ihtiyaç duyabileceği şeylerin bir listesini hazırlamalıdır. Sağlık ürünleri, temizlik ürünleri, yedek kıyafetler, oyuncaklar ve gıdalar gibi ana başlıklar belirlendikten sonrasında teker teker ürünler seçilmelidir. Bu sayede çantanın hacmine uygun olan en gerekli eşyaları eksiksiz şekilde taşımak mümkün olacaktır.
Bebek bakım çantası hazırlarken unutulmaması gereken detaylardan biri de ebeveyn ihtiyaçlarıdır. Özellikle henüz yaşını doldurmamış olan bebekler, sık sık kusabilmektedir. Bu nedenle ebeveynlerin koruyucu örtü ya da yedek kıyafet taşıması tavsiye edilmektedir. 

 

Bebek Bakım Çantasında Neler Olmalı?

 
Bebek bakım çantası hazırlarken alınacak eşyalar, bebeklerin ihtiyaçları ve ebeveynlerin tercihlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Her çantada bulunması gereken eşyalar ise şu şekildedir:
●    Bebek Bezi: Bebeklerin en sık ihtiyaç duydukları şeylerin başında gelmektedir. Yeterli sayıda bez bulundurmak, bebeklerin poposunda tahriş ve pişik gibi cilt problemlerinin oluşmasını önlemek açısından önemlidir. Aynı zamanda bezi kuru olan bebekler çok daha huzurlu oldukları için dışarıda geçirilen vakit daha konforlu olacaktır. Bezlerin yanında müslin örtü, ıslak temizleme havlusu, pamuk ve kurulama kağıdı gibi ürünler de bulundurulmalıdır. 
●    Bakım Ürünleri: Bebeklerin günlük yaşam konforunu sağlamak ve sağlıklarını korumak için kullanılan ürünlerin tümünü kapsamaktadır. Nazal aspiratörler, güneş koruyucu kremler, sineksavar ürünler, pişik kremleri ve benzeri ürünlerin bakım çantasında bulunması önerilmektedir. 
●    Yedek Kıyafetler: Bebeklerin terlemesi, kıyafetlerini kirletmeleri ya da üşümeleri gibi durumlara karşı hazırlıklı olmak gerekmektedir. Bu nedenle çantada yedek kıyafet, çamaşır ve çorap bulundurulması oldukça önemlidir. Aynı zamanda ince bir müslin örtü ya da battaniye taşınması da esintiler karşısında faydalı olmaktadır. 
●    Bebek Aksesuarları: Bebeklerin ihtiyaç duyabilecekleri önlük, emzik, diş kaşıyıcı ve benzeri ürünleri kapsamaktadır. Özellikle diş çıkarma döneminde bebeklerin ağzını silmek için yumuşak ve temiz mendillerin taşınması kurtarıcı olacaktır. 
●    Gıdalar: Dışarıda geçirilecek zaman dilimine uygun olacak şekilde taze gıda bulundurmak, bebeğin dengeli bir şekilde beslenmesi açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda yeterli miktarda su da taşınması gerekecektir. 
●    Oyuncaklar: Bebeklerin ilgisini çeken ve sevdikleri oyuncakları bakım çantasında bulundurmak hem ebeveynlerin hem de bebeklerin daha rahat vakit geçirmelerine yardımcı olacaktır. 
●    Ebeveyn İhtiyaçları: Ebeveynler için atıştırmalık, su, yedek kıyafet, göğüs pedi ve benzeri ihtiyaçları kapsamaktadır. Bu sayede anne ve babalar, kendi ihtiyaçlarını da unutmamış olacaktır. 
Bebek bakım çantasında bulundurulacak şeyler, dönemsel ihtiyaçlara bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Kullanılması gereken ilaçlar, koruyucu ürünler, şapka ve gözlük gibi aksesuarlar da bakım çantasında olması gereken ürünlere örnek olarak gösterilebilmektedir. 

 

Bebek Alt Açma Çantası Nedir?


Bebek alt açma çantası, son dönemlerde ebeveynlerin en gözde ürünleri arasında yer almaya başlamıştır. Taşıması hayli kolay olan bu çantalar, fonksiyonel tasarımı ile bebeklerin ve ebeveynlerin konforunu sağlayacak şekilde üretilmektedir. Aynı zamanda yaşam alanı dışındayken hijyenik bir şekilde bez değiştirmeye imkan tanımaktadır. 
Bebek alt açma çantası açıldığı zaman, orta kısmında bebeğin rahatça yatabileceği bir minder ortaya çıkmaktadır. İçerisinde bulunan gözler sayesinde yedek bez, ıslak mendil, pamuk, pişik kremi ve talk pudra gibi ihtiyaçlar bir arada tutulabilmektedir. Bu sayede bez değiştirme işlemi sırasında zorluk yaşamamak ve bebeklerin sağlığını korumak mümkün olacaktır. 
Ev tipi alt açma setleri, genel olarak su geçirmez malzemelerle üretilmiş örtülerle hazırlanmaktadır. Baş ve boyun kısmını destekleyecek mini yastıklarla hazırlanan bu setlerin içerisinde, çantalarda olduğu gibi gözler bulunmamaktadır. Evde kullanıma uygun olarak hazırlandıkları için taşıma konforu yerine, rahatlık ve hijyeni göz önünde bulundurarak üretilmektedir. 

 

Picky Baby Alt Açma Bakım Çantası


Bebeğinizin ihtiyaç duyabileceği her şeyi yanınızda taşımanıza olanak sağlayan Pick Baby Alt Açma Bakım Çantası, beklenmedik durumlarda dahi imdadınıza yetişmektedir. Sizlere özgürlük ve kolaylık sağlayan alt açma bakım çantası, fonksiyonel özelliklere sahip olmakla birlikte şık tasarımı ile dikkat çekmektedir. Farklı renk seçenekleri ile satışa sunulan bu çanta ile küçük bebeğinizin ihtiyaçlarını her yerde karşılayabilir, günlük yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilir ve üst düzey konfor yaşayabilirsiniz!
 

Etiketler: bebek
Eylül 08, 2022
Listeye dön