Bebek Bezi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

bebek bezi kullanımı

Ebeveynler yorucu ve stresli doğum sürecinin ardından bebeklerine kavuştuklarında onlar için en iyi şartları sağlamaya ve en iyi ürünleri tercih etmeye özen gösterirler. Henüz yeni ebeveyn olan anne ve babalar bu süreçte daha kararsız hareket edebilirler. Dünyayı yeni tanımaya başlayan bebeklerin rahat ve konforlu bir yenidoğan süreci geçirmeleri açısından dikkat edilmesi gereken ilk şey bez seçimidir. Doğru bebek bezi kullanımı, bebeğin hassas cildi ile uyum göstererek sağlıklı bir gelişimi desteklemektedir. Üstelik ebeveynlerin iş yükünü de azaltmaktadır.

Bebekler ilk birkaç yıllık süreçte bakıma muhtaç olduklarından ihtiyaçları ebeveynleri tarafından karşılanmaktadır. Bebek bezi, bu süreçte temel bakımın en önemli parçaları arasında yer almaktadır. Çünkü bebek bezi seçimi, minik yavrunuzun konforunu, sağlığını, gelişimini ve hareketliliğini doğrudan etkilemektedir. Bebekler için bez tercihi yaparken minik yavrunuza en uygun olanı seçmeli ve tam amen onun özelinde düşünmelisiniz.

Bebek Bezi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Minik yavrunuzun ilk birkaç yıl kullanmak zorunda olduğu bebek bezini seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara uygun seçim yaptığınızda bebeğiniz gün boyunca rahat hareket edebilecek, sağlıklı gelişimini sürdürebilecek, dermatit ve pişik gibi rahatsızlardan korunabilecektir.

  1. Emicilik düzeyi yüksek olmalıdır.

Bebek bezi seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken ilk nokta emicilik düzeyi olmalıdır. İlk yıllarında idrar kaçırma problemi yaşayan bebekler altlarını sık sık ıslatmakta ve dolayısıyla cildinde oluşabilecek kızarıklık, kaşıntı, pişik ve dermatit gibi problemlere karşı savunmasız kalmaktadır. Bebek bezlerinin temel amaçları cildin kuru kalmasını sağlamak, ıslaklığı emmek ve gerekli hijyeni sağlamaktır. Tek kullanımlık bebek bezleri bu amaçları daha iyi yerine getirmektedir. Güçlü emicilik özelliği gösteren bebek bezleri, aynı zamanda minik yavrunuzu hastalıklara karşı koruyabilmektedir.

  1. Hareket kolaylığı sağlamalıdır.

Minik yavrunuz için tercih edeceğiniz bebek bezleri, gün içindeki konfor seviyesini yukarı taşımalıdır. Bacak bölümleri elastik yapıya sahip olan bezler bebeğin gün boyu rahat hissetmesini sağladığı gibi sızıntıları da önlemektedir. Bebeğiniz çevresini tanımak için atacağı adımlarda bezin konforundan yararlanarak daha özgür hareket edecektir.

  1. Bebeğin bedenine uygun olmalıdır.

Bebek bezleri yaşa, cinsiyete ve kiloya göre değişmektedir. En iyi bebek bezi, minik yavrunuzu gün boyu konforlu hissettirendir. Bunu sağlamak için bez seçimini doğru şekilde yapmanız gerekmektedir. Bebeğinizin cinsiyetine ve kilosuna uygun olarak seçtiğiniz bez, minik yavrunuzun yaşam standardını yukarıya çekmekte ve konforlu bir süreç yaşamasına olanak sağlamaktadır.

  1. Hassas cilt için uygun özellikler taşımalıdır.

Bebeklerin cildi yetişkinlere göre çok daha hassastır. Bu durum; bez, kıyafet ve besin seçiminde daha dikkatli davranılmasını gerektirmektedir. Doğru bebek bezi seçimi için minik yavrunuzun cilt tipine uygun hassas ürünlere yönelmeniz daha doğrudur. Uzun bir dönem boyunca kullanılacak olan bezler pamuklu olmalıdır. Ayrıca emicilik düzeyi antibakteriyel özellikler ile desteklenmelidir.

  1. Bebek cildinin hava almasına olanak sağlamalıdır.

Hava almayan bezler, bebek cildinde zaman içerisinde tahrişe ve kızarıklığa yol açabilmektedir. Nem ve sıcaklığın da etkisi ile tahriş gibi olumsuz durumlar görülebilmekte, pişiğe neden olabilmektedir. Tüm bu sebeplerden dolayı tercih edilen bebek bezi mümkün olduğunca hava akışını sağlamalıdır.

  1. Bütçenize uygun olmalıdır.

Farklı markalar tarafından üretilen bebek bezleri, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Bebeğinizin uzunca bir süre kullanması gereken bu bezler en uygun fiyata en iyi kaliteyi sunmalıdır.

Bebek Bezi Numarası Nasıl Seçilir?

Bebek bezi seçimini doğru bir şekilde yapmak için en uygun ürüne yönelinmelidir. Bebek bezi numarasının yanlış belirlenmesi gün boyu rahatsız hissetmesine ve çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmasına yol açabilmektedir. Bebeğe büyük gelen bebek bezi sızıntılara; küçük gelen ve vücudu sıkan bez ise pişik gibi sorunlara neden olabilmektedir. İlk bebek bezi kullanımının ardından minik yavrunuz büyümeye başladıkça değişikliklere gitmeniz gerekecektir.

Bebek bezi seçiminde numaralar kiloya göre kategorize edilmektedir. 1, 2, 3, 4 ve 5 olarak sıralanan bu numaralar ürün paketinin üzerinde belirtilmektedir.

Bebek bezi beden tablosu aşağıdaki gibidir:

2 – 5 kilogram 1 numara yenidoğan bezi
3 – 6 kilogram 2 numara
4 – 9 kilogram 3 numara
7 – 14 kilogram 4 numara
9 – 16 kilogram 4+ numara maxi plus
11 – 18 kilogram 5 numara junior
15 – 27 kilogram 6 numara XLarge
17+ kilogram 7 numara XXLarge

​​​​​​

Her markanın bebek bezi numarası standartları değişkenlik göstermektedir. Ebeveynlerin bebek bezi seçiminde dikkat etmeleri gereken en önemli nokta minik yavrularının kilosudur. Kiloya göre hareket edildiğinde daha doğru tercihler yapılırken zaman içerisinde tecrübe kazanılması da muhtemeldir.

Bebek Bezi Fiyatları

Bebek bezi üretimi gerçekleştiren çok sayıda marka bulunduğundan fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Bebek bezi fiyatlarını etkileyen faktörler arasında adet, kalite ve özellikler yer almaktadır. Ebeveynler bebekleri için farklı seçeneklerde sunulan bezler arasından en idealini tercih etmelidir.  

Etiketler: bebek
Eylül 14, 2022
Listeye dön