Spermin Yumurtaya Girmesi Nasıl Hissedilir?

Spermin Yumurtaya Girmesi Nasıl Hissedilir?

Önemli Uyarı: 

Lütfen unutmayın ki bu içerik kesinlikle tıbbi bir içerik değildir. Hamilelikle ilgili kararlar alırken, doktorunuzun önerilerine tamamen uymak önemlidir. Hamilelik döneminde alınan kararların kritik öneme sahip olduğunu ve bu kararlarda sorumluluğun size ait olduğunu hatırlatmak isteriz. Sağlıklı bir hamilelik süreci için doktorunuzun yönlendirmelerine güvenmek ve ona danışmak her zaman en doğrusudur.

 

 

Spermin Yumurtaya Girmesi Nasıl Hissedilir?


Erkekten gelen spermin kadındaki yumurtayı dölleyerek oluşturduğu hamilelik durumu, bazı belirtiler ile fark edilebilmektedir. Zigot olarak adlandırılan döllenmiş yumurta, rahim içerisinde gelişmekte ve sonuç olarak hamilelik yaşanmaktadır. Döllenme gerçekleştiğinde kadın vücudunda bazı değişiklikler görülmektedir. Spermin yumurtaya girişi ilk olarak bu belirtiler ile fark edilebilmektedir. Peki

spermin yumurtaya girmesi nasıl hissedilir?

Spermin Yumurtaya Girmesi Hissedilir mi?

Cinsel ilişki ile vajinaya bırakılan spermlerden en hızlı hareket edenleri yumurtalıklara ulaşmak için yaklaşık 20 cm ilerlemektedir. Kadının yumurtasını bekleyen spermler, şartların sağlanmasının ardından yumurtaya girmekte ve döllenmenin ilk adımını atmaktadır. Yumurta ve spermin buluşmasının ardından kadınlar ilk birkaç günlük süreçte bazı belirtiler yaşayabilmektedir.
Spermin yumurtaya girişini gösteren belirtilerin başında pembe akıntı ve karın ağrısı gelmektedir. Döllenmenin ardından embriyonun rahim duvarına tutunması ile karın ağrısı yaşanabilmekte ve pembe akıntı gözlemlenebilmektedir. Spermle yumurtanın birleşmesi belirtileri cinsel ilişkiden ortalama 3-4 gün sonra görülebilmektedir. 
Yumurtanın döllenme süreci kadın tarafından hissedilebilmektedir. Yumurta başarıyla döllenir ise kadın, alt karın bölgesinde kramp ve karın ağrısı yaşayabilmektedir. Ancak bu etkiler daha çok ağrı eşiği düşük kadınlarda hissedilebilmektedir.
Sperm ve yumurtanın buluşmasının ardından hamileliğin en net ve ilk belirtileri 2 hafta sonra ortaya çıkmaktadır. Bunlar adet gecikmesi ve genellikle sabah saatlerinde görülen bulantılardır. Spermin yumurtaya girmesi sonrası görülen diğer belirtiler şu şekildedir:
•    Şişmiş ve ağrılı göğüsler
•    Yorgunluk
•    Kalıcı şekilde seyreden baş ağrısı

Sperm Yumurtaya Nasıl ve Ne Kadar Sürede Ulaşır?

Spermler vajina içerisinde 72 saate kadar kalabilmekte ve en uygun zamanı bekleyebilmektedir. Hiçbir etki olmasa dahi dakikada 2,7 mm kadar ilerleyen spermler, yaklaşık 60 dakika sonra tüplere ulaşabilmektedir. Kadın yumurtasının salınması ile birlikte sperm ve yumurtanın birleşmesi gerçekleşmektedir. Bu birleşme döllenmeyi oluşturmaktadır. Yumurta sperm ile buluştuktan sonra dış tabakasında sertleşme görülmektedir. Bu aşama, hamileliğin ilk belirtilerinin görülmesine neden olmaktadır. 
Sonuç olarak spermin yumurtaya girmesi bazı belirtiler ile fark edilebilmektedir. Cinsel ilişkiden 3 gün sonra muhtemel belirtileri görebilmek mümkündür. Hamileliğin net belirtileri ise yaklaşık 2 hafta sonra ortaya çıkmaktadır. 

Etiketler: bebek
Kasım 07, 2022
Listeye dön