Anne Karnında Bebeğin Titrer Gibi Hareket Etmesi

Anne Karnında Bebeğin Titrer Gibi Hareket Etmesi

Gebelik, çok sayıda duygu ve durumun deneyimlendiği özel bir dönemdir. Anne karnında bebeğin titret gibi hareket etmesi de bu durumlardan biridir. Anne adaylarını tedirgin eden bu durum, bazı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Anne adayının telaşlanmasına ve huzursuzlanmasına yol açabilecek olan bebeğin titrer gibi hareket etmesi, çoğu hamile kadın için risk teşkil etmemektedir.

 
Anne Karnındaki Bebek Neden Titrer Gibi Hareket Eder?


Anne karnında bebeğin titrer gibi hareket etmesinin altında genellikle gaz problemleri yatmaktadır. Gebe kadının hazımsızlık ve şişkinlik gibi problemler yaşaması, bebeğin titrer gibi hareket ettiğinin hissedilmesine yol açabilmektedir. Anne adayları, bu hissi yaşamamak ve gaz problemleri ile karşılamamak için sindirimi kolay besinleri tüketmeye özen göstermelidir. Gaz yapma riski bulunan yiyecek ve içeceklerin tüketiminden kaçınılmalı ve aynı zamanda karnı daha rahat hissettirecek hareketlerde bulunulmalıdır.

Bebek Anne Karnında Nasıl Hareket Eder?

Anne karnında bebeğin hareketleri farklı şekilde yorumlanabilmektedir. Anne karnındaki bebeğin hareketleri hamileliğin 7. haftası itibariyle görülebilmektedir. Bebeğin uzuvları gelişim gösterdiğinden düzensiz hareketlerde bulunabilmektedir. Hamile kadınlar, bebeğin ilk hareketlerini hissedememektedir. Ancak gebeliğin 12. haftası itibari ile bebeğin hareketleri hissedilebilmektedir.
Anne karnındaki bebek hareketlerinin net bir şekilde hissedildiği dönem 28 ile 32. haftalar arasıdır. Bu dönemde anne adayı bebeğin hareketlerini algılayabilmekte ve onun sağlığını göz önünde bulunduracak pozisyonlar alabilmektedir. Anne karnında bebeğin çok hareket etmesi de bu dönemde görülen belirtiler arasında yer almaktadır.

Anne Karnında Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Sebepleri

Anne karnındaki bebekler, gelişimlerinin parçası olarak çok sık hareket edebilmektedir. Bu süreçte bebeklerin gün içerisinde 10 veya daha fazla şekilde hareket ettiği görülebilmektedir. Bazı bebeklerde gün içerisinde hareket sayısı 20’ye ulaşabilmektedir. Hamilelikte bebeğin fazla hareket etmesi genellikle olumlu nedenlerden kaynaklanmaktadır. Bebeğin iyi derecede beslenmesi ve çevresinde rahat hissettirecek düzeyde sıvının bulunması fazla hareketli olmasına yol açabilmektedir. 

Anne Karnındaki Bebeğin Hareketleri Dışarıdan Görülebilir mi?

Anne karnındaki bebeğin hareketleri 6. aya kadar dışarıdan görülememektedir. Ancak 6. ay itibari ile tekme gibi hareketleri net şekilde görebilmek mümkündür.
Sonuç olarak anne karnında bebeğin titrer gibi hareket etmesinin altında gaz problemleri yatmaktadır. Anne adayının bu hissi yaşamaması için beslenmesine dikkat etmesi gerekmektedir. Anne adayı, bebeğin titrer gibi hareket etmesi sonucunda endişelenmemelidir. Ancak bu hareketin çok sık tekrarlaması veya uzun sürmesi durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. 

Etiketler: bebek
Kasım 14, 2022
Listeye dön