Doğum Sonrası Korse Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Doğum Sonrası Korse Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Anne adayı gebelik döneminde minik yavrusuna kavuşmanın heyecanı içerisinde çektiği tüm acıları unutsa da hormonal, duygusal ve fiziksel açıdan değişime uğramaktadır. Yaşamını minik yavrusuna göre şekillendiren, uyku pozisyonunu değiştiren, bebeğin sağlıklı olabilmesi için iki kişilik beslenen anne adayı, doğumun hemen ardından yaşadığı değişikliklere daha fazla odaklanmaktadır. Doğum sonrası korse kullanımı, anne adayının gebelik döneminde yaşadığı vücut deformasyonunu azaltmak için tercih edilmektedir. Eski görünümüne kavuşmak isteyen anne adaylarının ilk adımları kendileri için en uygun doğum sonrası korse seçmek olmaktadır.

Gebeliğin ilk birkaç ayından sonra anne vücudunu fiziksel açıdan değişimlere uğramaktadır. İstenmeyen kilo artışı, karnın büyümesi ve rahmin büyümesi gibi değişimler fiziksel deformasyona yol açabilmektedir. Doğum sonrası fiziksel değişimin etkilerini en düşük seviyeye getirmek isteyen anneler ise çareyi doğum sonrası korse kullanımında bulmaktadır.

 

Doğum Sonrası Korse Nasıl Kullanılır?

 

Doğum sonrası korsesi, gebelik döneminde sıkılaşan ve doğumun ardından gevşeyen karın kaslarının toparlanması amacıyla kullanılmaktadır. Anne adaylarının eski fiziksel görünümlerine kavuşmalarında en büyük destekçilerinden olan doğum sonrası korsesi, mutlaka doğru şekilde kullanılmalıdır. Doğum sonrası korse kullanımında dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Anne adayları normal doğum ile bebeklerini dünyaya getirirlerse vücutları daha kısa sürede toparlanmaktadır. Normal doğum sonrası korse kullanımı ihtiyacı, sezaryen doğuma göre daha azdır. Sezaryen doğum sonrası karın bölgesinde oluşan deformasyonun daha kısa sürede toparlanabilmesi için korseye daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.
  • “Doğum sonrası korse ne zaman kullanılır?” en çok merak edilen sorular arasındadır. Korsenin doğumdan hemen sonra kullanılması tavsiye edilmemektedir. Normal doğum yapan anneler korse kullanmak için en az 1-2 gün beklemelidir. Sezaryen doğum yapan annelerde ise öncelikle dikişler alınmalı ve en az 3 hafta geçmelidir. Korse kullanımı öncesinde mutlaka uzman doktora danışılmalıdır.
  • Bu süreçte merak edilen bir diğer soru “Doğum sonrası korse kaç saat takılmalıdır?” şeklindedir. Doğum sonra korsenin çok sayıda faydası olmasına karşın uzun süre kullanılmamalıdır. Anneler doktor onayı aldıktan sonra altıncı haftaya kadar sadece günün belli saatlerinde korse kullanmalıdır. Ayrıca mutlaka yatarken çıkartılmalıdır. Gün boyu ve uzun süreli korse kullanımı sonucunda hareket kısıtlılığı, kan dolaşımı dengesizliği ve cilt hasarları gibi sorunlar oluşabilmektedir.
  • Doğum sonrası korse kullanımından maksimum verim elde edebilmek için bazı destekleyici çalışmalar yapılmalıdır. Karın kaslarının sıkılaşarak eski görünümüne ulaşabilmesi için egzersiz programına uyulmalı, vücudun ihtiyaçlarını karşılayacak beslenme programı oluşturulmalıdır. Sağlıklı ve zengin şekilde beslenmek anne sütünün artırılması açısından da son derece faydalıdır.

 

Doğum Sonrası Korsenin Faydaları

 

Gebelik dönemi dolayısıyla deforme olan anne karnının tekrardan sıkılaşması ve şekillenmesi için kullanılan doğum sonrası korsesi ile fit bir görünüm elde edilebilmektedir. Doğum sonrası korse kullananlar aynı zamanda uygun bir egzersiz ve beslenme programına uyarak maksimum verim elde edebilmektedir.

Doğum sonrası korsenin faydaları şu şekildedir:

  • Gebelik döneminde sıkılaşan ve doğum ile gevşeyen karın kaslarının toparlanmasını sağlar.
  • Bebeğini emzirmek için gün boyu öne doğru eğilen annenin düzgün bir duruşa sahip olmasını destekler.
  • Bel bölgesini fit ve toparlanmış gösterdiğinden annenin psikolojik açıdan daha iyi hissetmesini sağlar.

Doğum sonrası korse kullanımından en iyi verimi alabilmek için doğru ürünün seçilmesi son derece önemlidir. Gebelik döneminde deforme olan karın bölgesini toparlamak için kullanılan korseler birçok renk ve modelde üretilmektedir. Tercih edilecek korse, anne adayının vücut tipine uygun olmalıdır. Ayrıca cildin tahriş olmaması için korsenin pamuklu kumaş ile üretildiğinden emin olunmalıdır.

Etiketler: anne
Aralık 12, 2022
Listeye dön