Bebeklerin Cinsiyetini Tahmin Etmek Mümkün Mü?

Bebeklerin Cinsiyetini Tahmin Etmek Mümkün Mü?

Çocuk sahibi olacaklarının haberini alan ebeveynler, bu tatlı heyecanı yaşamaya başladıktan bir süre sonra cinsiyet tahmini yapmaya başlamaktadır. Bebek cinsiyet tahmini normal şartlarda 14. ya da 15. haftada ultrason muayenesi sırasında yapılabilmektedir. Ebeveynler için gebeliğin 15. haftasına kadar beklemek zor gelebilmekte ve cinsiyet tahmini için halk arasında kullanılan yöntemler denenmekte veya ipuçları aranmaktadır. Bu yöntemler yüzde yüz doğru çıkan cinsiyet tahminleri sunmasa da heyecanı dindirecek minik ipuçları verebilmektedir. 
Bebek cinsiyet belirleme aşaması için mutlaka 15. hafta beklenmelidir. Ultrason muayenesine kadar beklemek istemeyen kişiler bebek cinsiyet tahmini yöntemleri ile heyecanlarını bir nebze olarak giderebilmekte, tahminlerde bulunabilmekte ve bu süreci daha eğlenceli hale getirebilmektedir. “Hamilelikte bebeğin kız mı erkek mi olduğunu nasıl anlarız?” sorusunun yanıtı anne adayının fiziksel ve psikolojik değişikliklerinden geçmektedir. 

Anne adayı minik yavrusunu 9 ay boyunca karnında taşımaktadır. Hamilelikte cinsiyet tahmini için ise yine anne adayının aşermesi, bebeğin kalp atışları, anne adayının mide bulantısı ve karın şekli gibi ipuçlarından yola çıkılabilmektedir. Ayrıca son adet tarihine, vücut ağrılarına ve Çin takvimi gibi uygulamalara bağlı olarak da tahminlerde bulunulabilmektedir. 

 

Gebelikte Cinsiyet Tahmini Nasıl Yapılır?

 

Hamilelikte bebeğin cinsiyetini öğrenmek için mutlaka ultrason muayenesinin sonuçları beklenmelidir. Ancak bu süreçte halk arasında kullanılan yöntemler ve ipuçları değerlendirilerek bebeğin cinsiyeti üzerinde tahminlerde bulunulabilmektedir.


•    Anne adayının aşerme süresi ve canının çektiği yiyecekler
Anne adayının aşerdiği yiyeceklerin türü halk arasında cinsiyet tahmini için bir ipucu olarak değerlendirilmektedir. Anne adayının hamilelik döneminde sürekli tatlı yiyecekler aşermesinin bebek cinsiyetinin kız olduğuna dair düşüncelere yol açmaktadır. Bu düşüncelere göre anne karnındaki bebeğin cinsiyeti kızdır ve tatlılar kız bebeklerin favori yiyecekleridir. Bebek cinsiyetinin kız olduğuna dair düşünceleri artıran bir diğer öngörü ise anne adayının hamur işi aşermesidir.
Anne adayının hamur işlerini tüketmek istememesi, sürekli ekşi ve tuzlu yiyecekler aşermesi ise karnındaki bebeğin erkek olduğunu düşündürtmektedir. Bu inanışa göre anne karnındaki bebeğin cinsiyeti erkek ise anne adayı turşu, erik ve ekşi elma gibi yiyecekleri aşermektedir.
•    Anne karnındaki bebeğin kalp atışları
Anne karnındaki bebeğin hareketleri bir süre sonra ebeveynler tarafından fark edilebilmektedir. Bebeğin kalp atışlarını duymak ve hareketlerini hissetmek onlar için tarifsiz hisler barındırmaktadır. Ebeveynlerin anne karnındaki bebeğin kalp atışlarını duyabilmeleri için bir süre sabretmeleri gerekmektedir. “Kalp atışı ne zaman duyulur?” sorusunun cevabı hamileliğin 5 ya da 6. haftasıdır. Ancak bu dönemde kalp atışları ancak ultrason ile duyulabilmektedir. Hamileliğin 6 – 7 ve 8. haftalarında ise kalp atışını daha net duyabilmek mümkündür.
Anne karnındaki bebeğin kalp atışları cinsiyet ile bağdaştırılabilmektedir. Buna göre kalp atış hızının 140’ın altında olması erkek bebeğe, 140 üstünde olması ise kız bebeğe işaret etmektedir. 
•    Anne adayının psikolojisi ve duygusal değişimleri
Cinsiyet tahmininde bulunmak için dikkat edilen bir diğer nokta anne adayının gebelik sürecindeki duygusal değişimleri ve ruh halidir. Buna göre anne adayının gebelik döneminde duygusal patlamalar yaşaması ve psikolojisinin çok sık değişmesi çocuğun kız olacağına; daha rahat bir tavra sahip olmaları ise erkek olacağına işaret etmektedir.
•    Anne adayının karnındaki değişiklikler
Anne adayının karnındaki değişiklikler halk arasında cinsiyet tahmini olarak yorumlanabilmektedir. Buna göre karın bölgesinde sivrilik varsa bebeğin erkek olacağı, yuvarlak görünüme sahipse kız olacağı düşüncesi hakimdir. 

 

Çin Takvimine Göre Cinsiyet Tahmini

 

Çin takvimi, gebelik döneminde bebeğin cinsiyetini tahmin etmek için yüzyıllardır kullanılan bir yöntemdir. Miladi takvime göre düzenlenen bu yöntemde anne adayı hamileliğe dair bilgileri tablodan belirleyerek cinsiyete ulaşabilmektedir. Cinsiyet belirleme tablosunda 18’den 45’e kadar yaş aralığında bulunmaktadır. Anne adayı kendi yaşına 1 ekleyerek ilgili kutucuğu işaretlemelidir. Ardından 12 ay içerisinden hamile kaldığı dönemi seçmelidir. Bu iki bilginin kesiştiği nokta bebeğin cinsiyet tahminini vermektedir.
“Bebeğim kız mı olacak erkek mi?” sorusuna yanıt arayan ebeveynler, Çin takvimini kullanarak cinsiyet tahmininde bulunabilmektedir. Ancak bu yöntem tıpkı diğer ipuçlarında olduğu gibi sadece öngörüdür, yüzde yüz geçerliliği bulunmamaktadır. Kesin bilgilere ulaşmak için ultrason muayenesi yapılmalıdır.

Etiketler: bebek
Aralık 23, 2022
Listeye dön